Secciones

martes, 26 de abril de 2011

Santa Kurtze Jaiak 2011

Apirilaren 29, barikua

18´00
Aurtengo jaien hasiera: txupinazoa eta kanpai-hotsak.
19´30
Tortilla txapelketaren hasiera, betiko osagarriekaz.
20´00
Zeberioko trikitrilari gaztetxoen agerpen musikala.
21´30
Txapelketarako tortillen aurkezpena epai-mahaiari. Sariak
21´00
Bertaratukoentzat sahieskiak eta abar, parrillan dohan.
Koldo Etxebarria trikitrilaria. “Suzko zezena”. Mini-suak.


Apirilaren 30, zapatua
9´00Oinezkoen Untzeta mendirako irtera
      9´30 Korrikalariak. Gailurrean, mendizaleentzako hornimendua
     12´30 Harrera
12´00Ermitan Udabarriko kontzertuak: Bizkaizko 3 abesbatza.
14´45Santa Kurtze landan, herri-indabada, sakramentu, postre, eta kafea, 8 €uroen truke. Zeuen uzena emoteko epea, Zeberioko
tabernetan, apirilak 28an, egunean amaitzen da. Aurreztiaz, 14´30etan, umeentzat bazkaria: makarroi eta solomo.
Koldo Etxebarria: trikitixa animazioa. Eta kantu-sorta.
17´00
Umeentzat egundoko olgetak Santa Kurtze ermitan.
17´00
XVIII. Santa Kurtze Mus Txapelketa
- Txapeldunentzat garaikurra; lau finalistentzat Olaxun afaria.
20´00

Zirkun-Zirko malabarismo jokoak. Gero txokolate gozoa.
21´30
DI edo disko-jartzaile mundiala: punk, rock, pop… gau luzea!

Maiatzaren 1, domeka
10´00-1200
Hegazti harraparien erakusketa geldirik eta lasai.
12´00
Hegazti harraparien erakusketa baina oraingoan hegaz.
12´00-14´00
Umeentzat mozoilo baten margoketa tailerra
13´00
Idien arteko erronka-desafio ikusgarria
-         Zeberioko 1.400 kiloko harriaz, 20 minuturako txandak.
-         Kinielak: hurreratzen dana, marka tapau barik, irabazlea.
Proben bitartean, VII. Argazki lehiaketaren sari-banaketa.
15´00
Gure baserrietan sendien eta konbideduen bazkaria.

Maiatzaren 3, martizena
12´00
Santa Kurtze ermitan meza eta erramuen bedeinkapena.
Aspaldiko ohitura lez, arantzea eroatea gomendatzen da.



Antolatzaileak: Jai Batzordea eta Zeberioko Udala.
Laguntzaileak: OLATXU Taberna, ORUE Zerretegeia, EGUR BIRZIKLATU BI MILLA S.L., BILBOPLAC sistema.

No hay comentarios:

Publicar un comentario